SvD sammanfattar

SvD sammanfattar. Lite dålig kritik från V måste jag säga.

3. Kommer den nya lagen rädda liv?

Argumentet har varit uppe i debatten, men meningarna går isär:

– Ja, underrättelseverksamheten är till för att skydda svenskar. Det gäller skydd mot terrorhot och it-attacker och för våra beskickningar ute i världen. Angrepp föregås ofta av kommunikation som FRA får bättre möjligheter att finna, säger försvars-minister Sten Tolgfors (m).

– Argumentet är fegt, för det är omöjligt att veta något om. Det är ungefär som att fråga om kvinnomisshandel och våldtäkter minskar om vi sätter en kamera i alla svenskars sovrum. Kanske minskar övergreppen, men är vi beredda till såna ingrepp? säger Alice Åström (v), suppleant i försvarsutskottet.

Anledningen till att det här förslaget inte kommer att rädda liv är för att alla påverkade kriminella parter redan idag krypterar sina data. Alice Åström försöker dra till med integritetskränkningskortet istället för att anfalla lagen direkt.

Antagligen för att skydda sig mot de lögner som kan tänkas använda senare. ”FRA hjälper till att hitta terrorister”. Gissningsvis ett artikelnamn om några månader. Några månader efter det så kommer informationen fram att FRA inte alls var de som hittade terroristerna, men då har opinionen redan tagit en törn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: