Phonera börjar kryptera

Företaget Phonera planerar att börja kryptera sitt nät. Enligt artikeln i IDG så är en av anledningarna till detta att Phonera blivit ”nedringda av oroliga kunder”.

Jag rekomenderar er alla att skicka ett mail eller ringa till både er teleoperatör och er internetoperatör (Telia, BBB, Comhem, Tele2 osv.). När företagen inser att deras kunder faktiskt inte vill få all sin kommunikation övervakad så kommer de definitivt att tänka på att göra sina nät säkra.

Se dock till så att de inte försöker ta ut några valfria ”extrauppgifter” som man måste betala för att få telefonin krypterad. Sådant skulle i praktiken kunna vara värdelöst, då det bara är de personer som krypterar där övervakning inte kommer att bli möjlig.

Annonser

2 Responses to Phonera börjar kryptera

  1. Svenne Dufva skriver:

    Problemet är bara att lagen kommer att tvinga teleoperatörerna att tillhandahålla punkter för avlyssning, GSM är krypterat i luften och den är inte lättknäckt. Det enda säkra som gäller för telefoni är att ha en telefon med inbyggd kryptering mellan de enskilda telefonerna s.k end to end kryptering.

  2. DJ skriver:

    Jag träffade Nokias CSO för inte länge sedan, han menar att all trafik termineras i masterna, en fysisk access till masten ger också möjlighet att lyssna på GSM samtalen. Det måste till end-point-security på mobilerna. Det kommer att bli en jättemarknad snart. Nokia är förberedda, det är dock oerhört förvånande att Apple ligger så långt efter när det kommer till säker kommunikation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: