EU-registrering av bloggare. Woho!

Det här är egentligen en ganska gammal nyhet (gammelmedia är seg som vanligt, bloggare har pratat om det länge), men hur som helst – det finns nu ett EU-förslag om att registrera alla bloggare. Alltså, bara i Sverige så skulle flera hundra tusen personer (om inte mer – alla former av bloggar skulle behöva registreras) behöva registrera sig till EU. Därifrån är det inte långt till fullständig åsiktsregistrering. EUs datalagringsdirektiv kommer i praktiken göra det möjligt att åsiktsregistrera alla människor, och i kombination med att registrera deras bloggar kan även deras åsikter registreras på ett mycket enkelt sätt.

I princip hela demokratin sitter på en tunn tråd. Just nu försöker människor för fullt att slita sönder den. Det är nu vi måste ta upp kampen, genom att skydda tråden. Om vi tar för givet att tråden alltid kommer att finnas kvar, kommer vi snart att förlora den.

Den här gången kommer hotet från en estländsk socialdemokrat i EU-parlamentet, Marianne Mikko.

Annonser

One Response to EU-registrering av bloggare. Woho!

  1. […] cyberrymden, Stormen ökar i styrka., EU: Registrera alla bloggare, EU vill kontrollera bloggar, EU-registrering av bloggare. Woho!, Skydd av vem, mot vem, för vem?, 1 miljon marscherar Revolution!, Angreppen på yttrandefrihet […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: